Pogoji poslovanja hamomo

Pravice in pogoji poslovanja

Pravice in pogoji poslovanja spletne trgovine harmonikazupan.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
Pravice in pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine harmonikazupan.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ZUPAN CONSULTING d.o.o. in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pravice in pogoji poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Lastnik in upravljalec spletne trgovine  https://www.harmonikazupan.com/ (v nadaljevanju prodajalec)  je podjetje:
ZUPAN CONSULTING d.o.o.
Rašiška cesta 7
1234 Mengeš, Slovenija
Tel.: +386 (0) 31 630 234
Fax: +386 (0) 1 722-89-61
E-mail: info@harmonikazupan.com
Zavezanec za DDV: NE, pravna oseba, davčna št.: 89420829, matična št.: 5832608

Splošno o trgovini
Nakup v naši spletni trgovini, ki  je omogočen zgolj polnoletnim osebam, je  varen in enostaven. Izbor ponujenih izdelkov ni zavezujoč . Ponudbo za sklenitev kupoprodajne pogodbe predstavlja naročilo kupca. Pogodba šteje za veljavno, ko je z naše strani potrjen sprejem naročila ali z dostavo blaga in potrditvijo odpreme.  Kupec s potrditvijo naročila jamči za resničnost navedb danega naročila.
Morebitna vprašanja nam lahko posredujete po telefonu na številko+386 (0) 31 630 234 ali preko elektronske pošte na naslov: info@harmonikazupan.com, ki predstavlja tudi uradni naslov za komuniciranje s kupci.
Pred uporabo spletne aplikacije si obvezno preberite navedene pogoje uporabe, saj z samim vstopom potrjujete sprejem teh pogojev, ki veljajo za vse dobave in ponudbe prodajalca.
Pridržujemo si pravico do spremembe teh pogojev brez predhodnega obvestila.

1. Načini plačila
Pri spletnem nakupovanju omogočamo naslednje načine plačila:
1. ob prevzemu blaga (plačilo po povzetju)
2. plačilo po predračunu (z bančnim nakazilom na poslovni račun)
1.1 Plačilo po povzetju
GLS dostava
Naročene izdelke vam lahko naš pogodbeni partner GLS Slovenije dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Če se odločite za plačilo po povzetju, je možno plačilo z gotovino ter karticama BA in Mastercard (provizija za plačilo s kartico znaša 1,43%). Če v času dostave niste dosegljivi  na naslovu, kamor je prispela pošiljka, bo GLS kurir pustil obvestilo o prispeli pošiljki.
Pošta Slovenije
Naročeno blago vam lahko Pošta Slovenije dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Če se odločite za plačilo po povzetju, je možno plačilo le z gotovino. Če v času dostave niste dosegljivi na naslovu, kamor je prispela pošiljka, bo poštar pustil obvestilo o prispeli pošiljki.
Pri plačilu vam Pošta Slovenije za plačilo po univerzalnem plačilnem nalogu  zaračuna 1,05 EUR.
1.2 Plačilo z bančnim nakazilom na naš poslovni račun
Naročene izdelke lahko na katerikoli banki ali spletni banki plačate z nakazilom na naš bančni račun.  Naročeni izdelki bodo odposlani po prejemu nakazila na naš poslovni račun.

2. Stroški dostave
2.1 Dostava GLS – plačilo po povzetju
Pri nakupu izdelkov od 5,00 – 14,99 € znašajo stroški dostave GLS z odkupom   2,80 €.
Pri nakupu izdelkov od 15,00 – 49,99 € znašajo stroški dostave GLS z odkupom   3,70 €.
Pri nakupu izdelkov nad 2000 € je poštnina brezplačna.
2.2 Dostava GLS – plačilo na naš bančni račun TRR
Stroški dostave GLS brez odkupa so enotne in znašajo 3,00 €.
Pri nakupu izdelkov nad 2000 € je poštnina brezplačna.
2.3 Dostava Pošta Slovenije – po povzetju
Stroški dostave Pošte Slovenije z odkupom so enotni in znašajo 5,00 €.
Pri nakupu izdelkov nad 2000 € je poštnina brezplačna.
2.4 Dostava Pošte Slovenije – plačilo na naš bančni račun TRR
Stroški dostave Pošte Slovenije  so enotni in znašajo 3,80 €.
Pri nakupu izdelkov nad 2000 € je poštnina brezplačna.

3. Dostava
Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Večino naročil, ki jih na delovni dan prejmemo do 12.00 ure, odpošljemo še isti dan oz. najkasneje v roku 2 delovnih dni.
3.1 Dostava GLS
Dostavo opravlja naš poslovni partner GLS Slovenija d.o.o. Pakete dostavlja v dopoldanskem času, zato prosimo, da ob naročilu vnesete naslov dostave, na katerem se takrat nahajate. Ne pozabite, pripisati tudi svoje telefonske številke. Kurir vas namreč pokliče in vam sporoči, da je na poti k vam in tako se postopek dostave lahko precej olajša/skrajša. Dan pred načrtovano dostavo boste prejeli na svoj e-naslov, s katerim ste registrirani v spletni trgovini, obvestilo, da je bila pošiljka oziroma vaše naročilo odposlano.
Potek dostave
Kurir vam ob prvem neuspešnem poskusu dostave pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na obvestilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe (01 500 11 90). V primeru, da se želite z dostavno službo dogovoriti za prevzem pošiljke, vas prosimo, da jih pokličete na telefonsko številko 01 500 11 90 ali pa jim pišite na e-naslov info@gls-slovenia.com in se dogovorite za čas dostave paketa. Lahko pa se tudi dogovorite, da vam vaš paket dostavi v paketno trgovino (Parcel Shop), kjer ga lahko prevzamete sami ob predložitvi številke paketa in osebnega dokumenta.
V kolikor ne boste stopili v stik z kurirjem, vam bo ta pošiljko poskušal ponovno dostaviti peti delovni dan (po prvem poskusu dostave). V primeru, da ponovna dostava ne bo uspešna, se paket vrne pošiljatelju.
Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotavljamo, da naročeno blago izročimo pravemu naročniku.
GLS Slovenija – Parcel Shop / paketne trgovine
Parcel Shop pomeni mesto, kjer lahko fizične osebe prevzamejo paket (z ali brez odkupnine). Trenutno storitev Parcel Shop ponujajo preko partnerjev:
Tobačna 3DVA, d.o.o.
OMV Slovenija, d.o.o.
O1S d.o.o.
Mercator d.d.
Trgovine Big Bang
Na kar nekaj lokacijah Parcel Shop-ov lahko stranke prevzamejo pakete kar 24 ur na dan, torej kadarkoli želijo. Paketi so v zaprtem in zavarovanem prostoru, tako da bo skrb za njihovo varnost popolnoma odveč. Paket vas bo čakal v določeni, dogovorjeni paketni trgovini 7 dni. V paketni trgovini poravnate tudi kupnino – odkupnino. Plačilo kupnine – odkupnine je mogoče z gotovino ter karticama BA in Mastercard (proviza za plačilo s kartico znaša 1,43%) (tako dostavljavcu kot v paketni trgovini).
Seznam paketnih trgovin se nahaja na povezavi podjetja GLS d.o.o.
Lokacije parcel shopov si lahko ogledate TUKAJ.

3.2 Pošta Slovenije
Izdelke dostavlja tudi Pošta Slovenije. Paket vam lahko dostavijo na katerikoli naslov, lahko ga pa tudi sami prevzamete na svoji pošti.
Če vas v času dostave ni na naslovu, na katerega ste naročili dostavo paketa, vam poštar v poštnem nabiralniku pusti obvestilo o prispeli pošiljki. S tem obvestilom lahko v vaši poslovalnici Pošte Slovenije prevzamete paket še isti dan, najpozneje pa v 15 dneh. Če svojega paketa v 15 dneh ne prevzamete, se paket vrne k pošiljatelju.
Če imate kakršnakoli vprašanja glede dostave, nas lahko pokličete na  +386 (0) 31 630 234 nam pišete na info@harmonikazupan.com. Z veseljem vam bomo pomagali.

4. Varstvo podatkov
Prodajalec se zavezuje k varovanju podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Posredovanje podatkov tretjim osebam je  dovoljeno le z izrecnim pisnim soglasjem kupca, oziroma je to določeno z zakonskim določilom.
Uporaba osebnih podatkov, e-poštnih naslovov, številk telefonov in podobno služi izključno za sklenitev posla, s soglasjem kupca pa lahko tudi za obveščanje o novostih, akcijah in podobno.

5. Cene
Vse cene so navedene v €,  so končne in veljajo do distribucijskega centra na dan potrditve naročila, s čimer se  šteje, da je pogodba veljavno sklenjena.
Vse cene  so bruto in vsebujejo davek na dodano vrednost.
Stroški dostave bremenijo kupca in so odvisni od oblike pošiljke, načina plačila, teže in kraja dostave.
Pogodba bo shranjena v natisnjeni obliki  na sedežu prodajalca. Račun bo kupcu izdan v slovenskem jeziku.

6. Rok dobave
Prodajalec se zavezuje kupcu dostaviti naročene izdelke na naslov, ki ga določi kupec,  v najkrajšem možnem roku, ki je praviloma od 1 do 8 delovnih dni od datuma naročila oziroma plačila predračuna. Kupec bo o dostavi predhodno obveščen preko elektronske pošte ali telefona.
Na navedeni način bo kupec obveščen tudi v primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi oziroma se dobavni rok podaljšuje.

7. Slike
Slike so simboličnega značaja in si pridržujemo pravico, da slika morebiti ni točno ponazoritev dejanskega stanja izdelka.

8. Pravica do odstopa od pogodbe in vračilo izdelka
Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu.
V primeru odstopa od pogodbe je dolžan kupec blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi za to bil kriv kupec. Poleg izdelka je dolžan kupec vrniti tudi vse spremne dokumente, vse kar je poleg izdelka samega prejel in embalažo.
Če kupec  ne more vrniti prejetega blaga bodisi v celoti  ali ga vrne v slabšem stanju  (uničenje, poškodba, ki ju je povzročil kupec), je kupec dolžan povrniti prodajalcu tudi vrednost škode, če je poškodbe mogoče odpraviti, v nasprotnem primeru pa izgubi pravico vrniti izdelek.
Kupec je dolžan takoj ob prevzemu pošiljko pregledati in jo v primeru, da je paket poškodovan ali kaže znake odprtja, nemudoma z izpolnitvijo reklamacijskega zapisnika reklamirati pri distributerju.
Kasnejše reklamacije morebitnih poškodovanj zato niso možne.
Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga samo v obsegu, kot je to nujno za ugotovitev dejanskega stanja izdelka in kot je to običajno v prodajalnah. Prodajalec je kupcu v primeru odstopa od pogodbe dolžan po prejemu sporočila oziroma vrnjenega izdelka vrniti vsa opravljena plačila, takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od dneva, ko prodajalec prejme vrnjen izdelek.

9. Pridržna pravica
Vsi izdelki, ki so predmet prodaje, ostanejo v lasti prodajalca do dokončnega plačila.

10. Odveza odgovornosti
Prodajalec se zavezuje  zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo  kupca obvestil o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

11. Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslovi, gesla, tel. številke …).

12. Pritožbe in spori
ZUPAN CONSULTING d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. ZUPAN  CONSULTING d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, da vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  info@harmonikazupan.com Postopek obravnave pritožbe je zaupen. ZUPAN CONSULTING d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.
ZUPAN CONSULTING d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ZUPAN CONSULTING d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

13. Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. ZUPAN CONSULTING d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike  Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

14. Izjava glede pri opisih izdelkov 
Vse informacije na straneh spletne trgovine https://www.harmonikazupan.com/ so zgolj informativnega značaja.

15. Razno
Poleg teh prodajnih pogojev se v razmerju med pogodbenima partnerjema uporabljajo določbe Obligacijskega zakonika (OZ) in Zakona o  varstvu potrošnikov (ZVPot).
Vse morebitne spore, sklenjene po teh prodajnih pogojih bodo stranke reševale predvsem na sporazumen način, v primeru morebitnega spora pa je pristojno sodišče po sedežu prodajalca.
Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!
Pravice in pogoji poslovanja veljajo od 18. avgusta  2016.